Fanfare Sint Paulus

Maria-Hoop

Onze Dirigent

Bart Klerken is geboren en getogen in de Noord-Limburgse plaats Tegelen. Nadat hij zich had aangemeld bij de plaatselijke Harmonie ‘Voorwaarts’, volgde hij 8 jaar hoornlessen bij Mannie Beckers. Op zijn 18e haalde hij zijn Hafa D en zijn vwo-diploma.

Daarna sloeg hij een totaal andere weg in. Na lang twijfelen werd toch de Landbouwuniversiteit in Wageningen verkozen boven het conservatorium. Hij studeerde af als landbouwtechnisch ingenieur in 1995. Na zijn studie aan de LU heeft hij 9 jaar gewerkt in verschillende functies in het bedrijfsleven. Toch bleef zijn muzikale ambitie.
Na een MBO-studie hafa-directie en een afgeronde Pabo-opleiding volgde een HBO-opleiding Hafa Directie bij Dominique Schreurs.

Inmiddels is Bart al jaren lang drie dagen per week actief als leerkracht basisonderwijs op basisschool ’t Palet in Blerick en als dirigent van diverse harmonieën, fanfares en jeugdorkesten in Limburg, Brabant en Gelderland. Hij verzorgt speeldagen met gelegenheids-(jeugd)orkesten en heeft al bij meerdere verenigingen een volledig nieuwe jeugdopleiding opgezet om daarmee met succes de dalende trend waarmee deze verenigingen te maken hadden, te doorbreken.

Ook muzikale gastlessen op basisscholen in opdracht van verenigingen en/of scholen behoren tot zijn dagelijkse werkzaamheden. Dit vindt onder schooltijd plaats, maar ook daarbuiten in de naschoolse opvang. Bart is een voorstander van een totaalconcept, waarin kinderen spelenderwijs, zowel onder schooltijd als daarbuiten, opgroeien met muziek. Dit stimuleert de ontwikkeling van kinderen en de saamhorigheid van mensen in iedere gemeenschap.